XAVIER BERTRAL GALLARDO

El reportatge fotogràfic. De la càmera a la publicació


Publicar un reportatge: Què fer i com fer-ho. Es lliuraran eines, es resoldran dubtes i se n'explicaran exemples concrets.

— Funcionament/estructura d'un mitjà: Com accedir-hi?

— Qui és el meu interlocutor? Quin reportatge faig?

— Relació cost del reportatge i preu de mercat

— Reporterisme, documentalisme i altres gèneres

— Narratives visuals

 

Xavier Bertral Gallardo. Neix a Barcelona el 1970. Actualment és Cap de Fotografia del diari ARA, on treballa des de la seva fundació el 2010. Anteriorment va ser fotògraf en l’Agencia EFE i també va treballar durant 10 anys, com a fotògraf/editor gràfic en el diari Avui.


Estudia disseny gràfic i fotografia a Barcelona, i s’inicia en el fotoperiodisme com a freelance el 1992.

A més de la seva feina diària a la premsa, ha col·laborat en nombroses publicacions, agències i editorials nacionals i estrangeres.

Des de la seva creació el novembre de 2010, el diari ARA [ara.cat] ha apostat, de forma clara, pel fotoperiodisme en totes les seves variants, la qual cosa ha suposat nombrosos premis per al diari, per les seves portades, pel tractament gràfic i audiovisual interactius. L’any 2015 va rebre el guardó com a Diari Europeu de l’Any, atorgat per la European Desing Society.

La seva edició diària en paper ofereix cada dia una imatge central a doble pàgina; és la secció “Mirades” http://mirades.ara.cat/. Aquest pòster no és res més que una declaració d’intencions, a més a més de ser una de les seccions amb més seguidors.

Per la portada del ARA, hi ha passat el treball de fotògrafs de l’alçada de de Samuel Aranda, Ricardo Garcia Vilanova, Joan Fontcuberta, Joana Biarnés i, pràcticament, la totalitat dels fotògrafs més premiats de les agències internacionals.

El ARA duu, en el seu ADN fundacional, l’estima pel fotoperiodisme, que és també part fonamental en els seus interactius interactius.ara.cat.

 

Twitter @bertral - @ara_fotografia

INSTAGRAM @xbertral - @diariara

Més informació a:

http://www.ara.cat/fotografies/

http://mirades.ara.cat/