VÍCTOR LAX

En la riquesa i en la pobresa. Nou concepte en el reportatge social


Durant la conferència, Víctor Lax explicarà com és el seu projecte com a fotògraf en cadascuna de les bodes que fotografia. Quins són, per a ell, els moments més importants d'una boda i sota quin prisma i amb quina perspectiva els aborda per a obtenir el resultat final que busca en les seves fotografies.


Víctor Lax. Osca, 1979

 

Va néixer el 1979 en un petit poble de la província d’Osca però aviat es va traslladar a Saragossa a cursar els seus estudis de fotografia. Un cop finalitzats, va començar la seva carrera professional com a fotoperiodista al Periódico de Aragón. Durant els deu anys següents va conèixer les capdavanteres més importants de la seva comunitat com són l'Agència EFE o l'Heraldo de Aragón combinant-los amb tot tipus de publicacions en els mitjans més prestigiosos del seu país.


No va ser fins l'any 2008 el moment en el qual va conèixer el món de la fotografia de bodes, quan diversos companys el van convidar a aplicar els seus coneixements fotoperiodístics al reportatge social


Durant tots aquests anys nombroses associacions internacionals han situat a Víctor com un dels fotògrafs amb un treball més innovador; sent anomenat en els anys 2013 i 2014 Top 5 ranking per Fearless Photographers i ISPWP. Així com varis primers premis en els concursos organitzats per WPS, l'associació més prestigiosa d'Anglaterra. L'any 2016 va ser reconegut com a Fotògraf de l'any per Fearless Photographers i va entrar dins la selecció mundial The best of the best de Junebug Weddings.

Actualment dirigeix tot el seu temps i dedicació al món del reportatge social, fotografiant cada any una mitjana de 30 bodes, no només a Espanya sinó també arreu del món. A més a més ho compatibilitza amb ponències i tallers en diferents països com la India (Silk Festival), EEUU (Mystic Seminars), França (Pep's Paris), Mèxic (Masterclass Photo), Nigèria (Lagos, Now Collectives), Barcelona (Photo Forum), Budapest (Fearless Conference), Bucarest (Weddcamp), Moscú (Mywed party), Argentina (FDF Buenos Aires) i Sicília (Egadi WS).

Més informació a https://www.victorlax.net/