TXEMA SALVANS

" Si no faig un foto llibre, sembla que no existeixo"


Txema Salvans pertany a la generació europea de creadors formada en el documentalisme fotogràfic, generació oberta i segura de si mateixa i, obstinadament treballadora.


A través d’una mirada equilibrada i contundent, Salvans ens ensenya, ara ja fa temps, les estranyes maneres que la societat occidental té de conviure amb un entorn cada cop més allunyat del paisatge utòpic.


Txema Salvans ens mostrarà els  seus projectes fotogràfics i ens explicarà tots els detalls de producció, concepte i disseny, fins a convertir el grup d’imatges en un Llibre.


També compartirà amb nosaltres les seves dues novetats editorials de l’any 2017 amb les editorials Mack y RM.


Txema Salvans. Barcelona, 1971


Txema Salvans abandona la Biologia per estudiar fotografia amb una Beca al ICP de Nova York, des d’on va passar becat al Centre de recerca artística de "La Fàbrica", dirigida per Olivero Toscani.


Quan va tornar a Barcelona, guanya el primer premi Fotopres, l'any 1997, per dos treballs.

Des de llavors i fins avui, Txema Salvans ha centrat el seu treball personal en l'exploració de l'oci contemporani en el Mediterrani espanyol.

La seva feina ha estat premiada i exposada en diferents museus espanyols i europeus.

El seu llibre “Nice to Meet You” va ser premiat com el millor llibre de fotografia espanyola a Photoespaña 2005.


El seu segon llibre "The Waiting Game" va ser premiat com el millor treball llatinoamericà, i publicat per l’editorial RM, a més d’atorgar-li un Laus Or pel seu disseny.


Recentment el Museum fur photographie Braunschweig, li ha dedicat una retrospectiva.


L'any 2017, presentarà la segona part de "the Waiting Game", amb l'editorial RM, a més de presentar un quart exemplar: "My Kingdom", amb l'editorial anglesa Mack.


Actualment alterna la feina d'encàrrec, la docència i els tallers amb la seva documentació sistemàtica del Mediterrani espanyol.

Més informació a http://www.txemasalvans.com/