SÍLVIA PRIÓ

SOBRE VIURE


Silvia Prió farà un recorregut pels seus últims tres treballs realitzats a l'illa de Mallorca.

DELS HABITANTS. És un projecte fotogràfic que mostra una barriada espanyola (barri de Son Gotleu – Palma) a partir de les persones que hi viuen i es centra en un sol col·lectiu: els subsaharians. Aquesta barriada popular neix a la perifèria de la ciutat per allotjar la nombrosa immigració peninsular que arriba amb el boom del turisme als anys seixanta.

 

IKA Y SU FAMILIA. En la dècada de finals dels seixanta es va crear d'una manera experimental en una zona a tres km de Palma de Mallorca un poblat gitano: Son Banya. Existia una doble raó per a això. La inconfessable era que el turista del desenvolupisme franquista no podia entrar a una Palma moderna per entre les barraques dels esparracats. La oficial va ser dignificar la situació de la població gitana. Hi ha un nombrós grup romaní de procedència catalana establert a Mallorca. Ika i la seva família és un projecte compost d'un curtmetratge documental "A CARA O CREU" i una sèrie fotogràfica.

 

SOBRE VIVIR. Sobre Viure és un projecte en forma de diari personal, que reflexiona, des d'una perspectiva poètica, sobre el concepte de percepció de la violència soterrada. És fàcil no veure el que ens incomoda. Simplement, i gairebé com un acte reflex, intentem no establir contacte visual amb el que pretenem obviar. De totes maneres, en el subconscient queda la imatge fantasma, doncs, en pretendre no veure, anem gravant inevitablement en la nostra memòria el record d'aquesta fugida.


Sílvia Prió i Tanit Plana faran el taller PAISATGE PALIMPSEST que proposa la possibilitat d´arribar i provar de fotografiar totes les capes que formen el territori, buscant relacions entre el passat i el present que ens permetin comprendre allò que ens envolta, i poder explicar-nos i imaginar noves veritats.

 

El taller tindrà dos escenaris: L´estany Pudent, que durant la Guerra Civil Espanyola era una base d'avions militars i, Es Campament, al costat de s´Estany des Peix, que va ésser una Colònia Penitenciària.

 

Sílvia Prió. Barcelona, 1972

És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, matrícula d’ honor en el Grau Superior de Fotografia i posseeix una diplomatura de Cinema Documental per la UIB.

El seu treball artístic es centra en la fotografia, la video creació
i el cinema documental. Treballa de professora de Projectes Fotogràfics en el Grau Superior de Fotografia a l’Escola Superior de Disseny de Palma de Mallorca. També ha impartit docència en el programa Erasmus de la Unió Europea en les Universitats d´Atenes, Polònia i Georgia.


Ha realitzat exposicions individuals & col·lectives i participat en diferents festivals de fotografia: Encontros da Imagen Braga-Portugal, Emergent Lleida, Getxophoto Bilbao, PalmaPhoto Mallorca, Caf Centro andaluz de la Fotografía, GYF Génere i Figura, Reivindicant a les dones fotògrafes (Espanya), Festival Bang i (Espanya), i Fotonoviembre Tenerife.

 

Premis i nomenaments

L´any 2017 ha estat seleccionada en Descubrimientos PHE PhotoEspaña, Photo Folio Review Arles i premiada en el Festival de Fotografia Pa-ta-ta. En el 2018 es seleccionada a Descubrimientos PHE PhotoEspaña i participa en Photo folio Review Arles Francia i Cortona on the Move Italia

Més informació a http://www.silviaprio.com/