SILVIA OMEDES

Teixint noves estratègies per la fotografia documental


Explicar-nos histories mai estarà en crisi.  La fotografia documental segueix a la recerca de la seva audiència encara que el mercat i suports tradicionals hagin desaparegut. 15 anys d´experiències viscudes des de la fundació Photographic Social Vision.


Silvia Omedes. Llicenciada en Belles Arts per la New School for Social Research de Nova York i Màster en Funcions Directives a l'escola de negocis ESADE, és gestora cultural, comissària independent, agent de fotògrafs, editora i professora de fotografia documental. Dirigeix ​​la Fundació Photographic Social Vision des del 2001. Ha estat coordinadora d’exposicions al Guggenheim Museum de Nova York i al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.


Com a editora gràfica, ha col·laborat amb l'editorial Blume, la revista Ojodepez, La Maleta de Portbou,  i és membre del comitè assessor de la revista 7.7. És professora convidada en el Postgrau de Fotoperiodisme de la UAB, en el Màster de Fotografia de l'Institut Europeu di Design a Madrid, en Gris Art de Barcelona, ​​a IDEP i en els Masterclass organitzats per la Fundació World Press Photo a Europa. Ha estat membre del comitè de selecció d'alumnes per a les beques Joop Swart Masterclass a Amsterdam el 2012 i  el 2013, des de llavors és nominadora oficial de joves talents per a la Fundació World Press Photo. 


Com a representant i agent de fotògrafs,  ofereix serveis de consultoria i d'agència a autors i col·leccions per a una millor gestió i desenvolupament del patrimoni fotogràfic. Són clients seus la fotògrafa Joana Biarnés i els hereus de l'Arxiu Jacques Léonard. És membre del Comitè d'Impuls del Pla Nacional per a la Fotografia del Govern de la Generalitat de Catalunya des de l’any 2014. 


http://docfieldbarcelona.org
http://photographicsocialvision.org
http://www.silviaomedes.net