RUIDO PHOTO: Edu Ponces i Pau Coll

Fotoperiodisme i Drets Humans a peu de carrer.


Des de fa 13 anys, RUIDO Photo aposta per a un fotoperiodisme de profunditat fent front a la hiperactualitat dels grans mitjans i les agències de premsa. Una mirada complexa sobre grans problemàtiques del nostre temps com la migració o la violència social, però també un exercici d'innovació a l'hora d'arribar al públic amb projectes educatius i intervencions a l'espai públic.


RUIDO Photo és una organització dedicada a la imatge documental sobre grans problemàtiques socials. Porten més de 13 anys denunciant conflictes i violacions de Drets Humans a més de 25 països arreu del món. "No ens importen les fotos, ens importen les històries".

 

Edu Ponces. Barcelona, 1980

És professor al postgrau de Fotoperiodisme de la UAB i de les escoles de fotografia IEFC i FUGA.

Va iniciar la seva carrera professional a Amèrica Llatina on va ser cap de fotografia de El Faro de El Salvador i s'ha dedicat especialment a dos grans temes: Les migracions i la violència criminal.

Ha sigut guanyador i finalista a diversos premis internacionals com POY International i POY Iberoamèrica o el Premi Nacional de Periodisme i Drets Humans de El Salvador.


Pau Coll. Badalona (Barcelona),1983

És professor a diversos centres educatius de la ciutat de Barcelona.

Ha produït reportatges fotogràfics a Nicaragua, Guatemala, Mèxic, Cuba, El Salvador, Argèlia, Nepal i Europa, acumulant experiència en presons i en situacions d'emergència humanitària. També ha desenvolupat projectes de fotografia social i participativa, especialment a l'interior de les presons de Catalunya.

Ha rebut el premi Objetivo Abierto de l'Agència EFE i ha estat finalista de la beca Alexia Foundation.


Premis i publicacions

Ruido Photo ha rebut diversos premis d'entitats com Picture of the Year International, Nacions Unides, Agencia EFE o la Fundación Gabriel García Marquez i publica els seus projectes a mitjans nacionals i internacionals com Internazionale, La Vanguardia o Elfaro.net.

 

Més informació a https://www.ruidophoto.com/es/