RICKY DÁVILA

SINOPSIS TOTES LES COSES DEL MÓN


A cavall entre la fotografia i la poesia, Ricky Dávila proposa un particular projecte de descens i introspecció personal materialitzat en un llibre fotogràfic l'any 2015. Totes les coses del món està plantejat com un treball fotogràfic en què l'autor combina el seu imaginari visual amb la seva poesia escrita al llarg d'una acurada selecció de 52 fotografies i 8 poemes fotografiats. La conferència consistirà en la lectura de poemes i en la projecció audiovisual de la feina, a més d'una xerrada col·loqui amb la qual tancarem la intervenció de Dávila

 

El títol de l'exposició evoca la descoberta de l'escenari propi (els éssers estimats, la família, la memòria ...) com a mesura del cosmos. Flueix, a més, una idea subscrita per l'autor: "El temps, molinet infatigable, redueix tot record al miratge d'una mera il·lusió.

 

En la mirada i escriptura de l'artista conflueixen noms com Darío Villalba, Daido Moriyama o Wislava Szymborska, influències que comparteixen un fonament de nihilidad i interpel·lació a l'espectador.


Més en sintonia amb la metàfora i la poesia que amb els cànons editorials, l'exposició consagra a l'autor com a poeta visual a la recerca d'ànimes, rostres, emocions i històries captivadores. Amb unes fotografies dotades d'una extraordinària força visual. Totes les coses del món dóna novament fe d'una de les màximes de Ricky Dávila segons la qual les imatges han de fer somiar i despertar curiositats.

 

Ricky Dávila. Bilbao, 1964

Llicenciat en Biologia a la UPV es gradua a l'ICP de Nova York el 1990. Al llarg dels noranta desenvolupa el seu treball en el terreny del fotoreportatge. publica el seu treball en revistes dins i fora d'Espanya i rep guardons com el Fotopres, World Press Photo II, Ortega y Gasset.

A la primera dècada del segle la seva feina es reorienta a l'àmbit del fotollibre i les exposicions. És autor de cinc llibres (Retrats, Manila, Ibèrica, Núvols ... i Totes les coses del món) i una vintena d'exposicions individuals.

Actualment dirigeix el Centre de Fotografia Contemporània de Bilbao i treballa Els Quaderns de Remo Vilado, alter ego del autor, dels quals s'han publicat els dos primers volums.

 

Más información en http://rickydavila.com/