PEP BONET

Del moment al moviment


Una xerrada sobre l'evolució de la fotografia fixa a la imatge en moviment, passant per multimèdia, documental, cinema,videoclips. La idea és abastar, una mica, vint anys de feina i explicar-ne l’evolució. 


Pep Bonet (Mallorca, 1974). És un guardonat fotògraf i cineasta que ha viatjat extensament capturant profunds moments que representen món tan desequilibrat en què vivim. Els seus projectes se centren en temes africans. El més conegut és "Faith in Chaos", un assaig fotogràfic sobre les conseqüències de la guerra a Sierra Leone.


El treball que en Pep està realitzant arreu del món sobre el VIH/SIDA ha estat publicat  en diversos llibres de fotografia i en nombroses exposicions a nivell mundial. El seu treball, més recent, inclou un documental visual, excepcional, de llarga durada, sobre la banda de rock'n roll Motörhead. En Pep va passar molts anys (2008-2015) a la carretera amb el desaparegut Lemmy Kilmister, el llegendari cantant de la banda. Ha dut a terme diversos documentals, entre els quals hi trobem el guardonat Into the Shadows, una recerca en les vides de centenars de milers d'africans que viuen al centre de la ciutat de Johannesburg.


El treball d’en Pep ha estat reconegut amb nombrosos premis. Tot comença l'any 2002, en ser seleccionat pel World Press Photo, mentre participava en el Joop Swart Masterclass, amb la seva obra "Faith in Chaos". Aquest mateix any, és nominat "one of the top 30 to watch" per Photo District News. L'any 2003, durant el festival Visa pour l`image, guanya el premi "Kodak Young Photographer of the Year" i, el 2004, és reconegut com el millor fotògraf de premsa per la Fundació Luchetta de Trieste. L'any 2005, és guardonat amb el W. Eugene Smith Grant en Fotografia Humanista i,  el 2007,  guanya el segon premi en el concurs World Press Photo, en la categoria d'esports, pel seu treball en la lliga de futbol dels amputats a Sierra Leone. El 2009, en Pep guanya el segon premi World Press Photo pel seu treball "Identitat forçada", que retrata la vida dels transsexuals a Hondures. En 2013, rep el seu tercer premi World Press Foto a la categoria Multimèdia per la seva feina 'Into the Shadows'. El 2015, també és guardonat amb el Premi Horbach.


Algunes de les seves publicacions són: "Generació Perduda" (2010); "Remarkable South Africans" (2009); "Photobolsillo" de La Fabrica, amb una col·lecció de fotògrafs espanyols, "One Goal" (2007) i "Somàlia: El rastre invisible" (2007); "Quadern de Bitàcola", un llibre de text escrit per Carles Domenec i POSITHIV + (2005); Watching in Silence (2011); 17 miraculós (2009), 217A; a NOOR book (2008); We the people of Wacken (2014), UDR; roadkill Motörhead (2013), entre d’altres.

www.pepbonet.com