MANU SAN FELIX

La imatge com una eina de comunicació per a cambiar les coses

Sóc un apassionat de la imatge i em passo el dia fent fotos. Quan treballo tinc la sensació que les meves imatges ajuden a canviar les coses, i aquesta és una sensació increïble.

Faig un tipus de fotografia molt lligada a la biologia. A la conferència mostraré imatges del meu treball a National Geographic i a Formentera. A més posaré algun clip de vídeo i us explicaré la pel·lícula que dirigeixo actualment dedicada a la Mediterrània, “2030 We Changed


Manu San Félix, Madrid 1964


Llicenciat en CC Biològiques l'any 1987. Mentre estudiava vaig estar treballant com a operador de càmera i càmera submarí a NATURA TV per a les sèries:

Kantauri Kostaldea per a Euskal Telebista (8 capítols)

- Costes i Fons de Canàries per a TVE (28 capítols)

- Costes i Fons do Galícia per TVG (22 capítols)

 

Des de 1987 dedicat a la biologia marina i a la conservació de la natura, realitzant treballs que reuneixen les 3 passions: la biologia marina, la imatge submarina i el submarinisme.

 

De 1988 a 1992 realitzant els cursos de doctorat a la Universitat de València i becari d'investigació participant en diverses campanyes dedicat a l'estudi de la Foca Monjo del Mediterrani (Illes Chafarinas, Grècia, Sàhara Occidental, Mauritània) i en diversos estudis del bentos marí.

 

El 1993 va inaugurar a Formentera el centre Vellmarí dedicat a l'ensenyament i pràctica del submarinisme però sempre un centre molt lligat a la difusió de la conservació marina i a treballs d'estudi conservació i divulgació de les tortugues marines a les Balears i de les praderies de posidònia.


Activitat com a fotògraf

Més de 250 col·laboracions entre articles i llibres, dedicats al medi marí en revistes i llibres d'Espanya, Alemanya, Itàlia, Gran Bretanya, Portugal: Tauchen, El País, El Mundo, Natura, BBC Wildlife, Mondo Sommerso, National Geographic, Periple, vida Silvestre, Quercus, Immersió, GEO, etc.

 

Llibres publicats:

Guía Submarina d'Eivissa i Formentera (edicions en castellà, català i alemany)

Fons Marins d'Eivissa i Formentera I

Fondos Marinos d'Eivissa i Formentera II

Posidònia, El Bosc Submergit

 

Activitat en Biología

Vellmarí Centre de Recuperació de tortugues marines de 1998 a 2004. Recuperant a les seves instal·lacions unes 50 tortugues marines.

Com a autor en 8 publicacions científiques internacionals: Marine Biology, Journal of experimental Marine Biology and Ecology, Scientia Marina, Marine Ecology Progress Series

Com a autor: Estudi de la Viabilitat de Reintroducció delVellmarí a Balears (Conselleria Medi Ambient)

Autor de l'informe per a la UNESCO per a la declaració d'Eivissa Patrimoni de la Humanitat.


Actividad en producciones audiovisuales

Produccions per a Televisió: 1994 The Gettisburg Seamount (North Deustchland televisión) uw càmera; 2010 Asalt a la Posidònia (TVE) Director i UW; 2008, Mons d'aigua (Discovery Channel, TVE), uw càmera; 2016 ZDF Alemania, “Dream boat”

 

Treballant a National Geographic (Washington DC) com Underwater Image Director en el projecte Pristine Seas. Realitzant 22 expedicions en els oceans: Pacífic, Àrtic, Índic, Antàrtic i Atlàntic. De les que han resultat 12 documentals per National Gepgraphic Channel i Nat Geo Wild. Sent director a "Shark island"

 

Premis y nomenaments

Premis principals d'imatge obtinguts: Winner Wildlife Photographer of the Year (London, 2004, Underwater World); World Underwater Festival (Antibes, França, 2005); Runner up Wildlife Photographer of the Year (London, 2004, Underwater World)

 

Premis relacionats amb la conservació de la naturalesa: Premi Ford Europeu a la Conservació de la Naturalesa (1992), guanyador o Guanyador (Prize winner) "CONSERVATION EXPEDITION COMPETITION", 1993, atorgat per la International Council for Bird Preservation (ICBP) i la Fauna & Flora Preservation Society (FFPS)

 

Más información en:

https://www.instagram.com/manusanfelix_official/

https://twitter.com/manusanfelix

http://elpais.com/elpais/2013/09/27/eps/1380282628_221167.html