JOAN PICCA

Presentació del llibre "Formentera in a pure state"


Formentera en estat pur: és la recopilació de 24 anys de Fotografia a Formentera. Des de 1991 fins a 2015. Fotos de dia, nocturnes, submarines i aèries. Un profund viatge a l'ànima d'aquesta petita illa.


Joan Picca. Nascut el 1967 a Buenos Aires, Argentina. A l'edat de 17 anys comença la seva carrera fotogràfica a l'Agència DYN (Diaris i Notícies). Durant aquest període també col·labora amb l'agència EFE (France Press). El 1988 comença la seva aventura a la fotografia de moda, la música i la publicitat. Durant aquest període, treballa en revistes com: PÈL (Musical), BUENOS AIRES MODA (Moda), Alo NOIES (Tendències), ESTUDI CARLOS FADIGATTI (Publicitat).


El 1989 decideix creuar l'Oceà Atlàntic per instal·lar-se a Madrid. Aquí comença a treballar per al grup Z, prenent fotografies de músics, celebritats, la vida nocturna, els nus i els viatges, la qual cosa li permet viatjar pel món. A partir d’aquí, comença a col·laborar amb revistes com: WOMAN, GRAN MUSICAL, YOU, TOP DISNEY, VISUAL, CAVALL MAGAZINE, GEO, RES MAGAZINE, PACHA MAGAZINE, i amb les discogràfiques, EMI, Waska RECORDS, Triquinoise. Realitza fotos de diferents artistes per a àlbums: MIGUEL BOSSE, NINA, TAM TAM GO, HEROES DEL SILENCI, Lions IN LOVE, pachuco CADÀVER, Willy Crook, Los Fabulosos Cadilacs, Zimbawe REGGAE BAND, MECÀNIC DEL SWING, JAH CHANGO.


El 1991 LA REVISTA PRIMERA LINEA, l'envia a les Illes Balears per fer un reportatge fotogràfic. Coneix Formentera i s'enamora de l'illa. Aquesta petita illa li evoca tal passió que decideix sortir de Madrid per instal·lar-s’hi. El 2002 neix la revista FORMENTERA REPORT, a la qual dedica tota la seva energia i il·lusió per produir-la. Finalment hi crea el seu propi espai, un espai totalment independent:  mostrar, dir i decidir. Una revista feta amb l'ànima per tocar les ànimes.


El 2014 s'inaugura la PHOTO GALERIA FORMENTERA REPORT, a Sant Francesc Xavier, on es pot veure l'obra d'aquest fotògraf aventurer i amant de la vida i la natura. (CARRER DE MARC FERRER, 11)    


www.formenterareport.com