JAVIER CORSO

OAK stories: Projectes Documentals en Equip.


Javier Corso ens mostrarà diferents projectes realitzats, com a fotògraf i director de l'agència i productora OAK, en països com Benín, Colòmbia o el Japó, posant l'accent en les dinàmiques del treball en equip sobre el terreny i els processos d'investigació previs al desenvolupament dels reportatges.

 

OAK stories està composta per professionals del periodisme i el sector audiovisual especialitzats en el desenvolupament de projectes documentals en equip. La seva voluntat és la de comunicar aspectes de la condició humana, els seus conflictes, herència i tradicions, a través d'històries locals, singulars i extraordinàries.

 

En primícia per a Formentera Fotogràfica, Corso ens parlarà de l'evolució de l'últim reportatge en curs sobre la cara més fosca dels països nòrdics: NORDEN, desenvolupat al costat dels fotògrafs Guillem Trius i Raúl Moreno. Aquest projecte compta amb el suport de Sigma Photo Spain.


Javier Corso. Valladolid, 1989

 

Va començar a treballar com a documentalista l'any 2011. Com a director de l'agència i productora de projectes documentals OAK stories, coordina cada projecte realitzat pels diferents equips de treball multidisciplinaris. És també responsable de la secció audiovisual i fotògraf sobre el terreny.


Els seus projectes han estat publicats en mitjans com National Geographic, AlJazeera, TIME, GEO, El País, El Mundo, VICE o la Revista 5W, entre d'altres. La seva obra ha estat exposada en destacats centres culturals i festivals de la imatge com l'Institut Cervantes de Nova York, l'Institut Cervantes d'Albuquerque, el Florida Museum of Photographic Arts i els festivals de fotografia PHOTON (València), FOTO WEEK DC (Washington) , Photo Romania Festival (Cluj Napoca), Balkan Photo Fest (Sarajevo) i DOCfield (Barcelona).

 

L'any 2017 funda l'agència i productora de projectes documentals OAK stories i signa la producció associada del seu primer film documental amb la cadena autonòmica espanyola TV3. Corso es va formar com a fotògraf a les aules de l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), va fer un postgrau en fotoperiodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i és Màster en Direcció de Fotografia Cinematogràfica per l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Ha participat en workshops de la mà de fotògrafs de l'agència Magnum i VII Photo.


El seu treball ha estat publicat en Lens Bloc del New York Time, National Geographic, Esquire, El Món, CNN Photos, The British Journal of Photography, entre d'altres. Ha exposat a FotoWeek DC, al Museu Guggenheim de Bilbao, a Canal Isabel II ia Nova York, Suïssa, Alemanya i Islàndia. Va ser triada per participar en el Joop Swart Masterclass del World Press Photo el 2014.

 

Premis

 Entre els guardons rebuts per les seves fotografies destaquen la Beca International PHOTON Festival, una medalla de bronze en els Prix de la Photographie Paris (Px3), el tercer premi en els Moscow International Foto Awards (MIFA), diverses mencions d'honor en els International Photography Awards (IPA) i el Jessica Lum Award a l'excel·lència en fotoperiodisme. Posteriorment ha estat finalista dels World Reporter Award, els Contemporary African Photography Prize, els Siena International Photography Awards i els Balkan Photo Awards, entre d'altres..

 

Més informació a www.javiercorso.com - www.oakstories.com