ALBERTO GARCÍA ALIX

"De donde no se vuelve"


Projecció de l'obra "De donde no se vuelve" i posterior diàleg amb l'artista. Una peça audiovisual de quaranta minuts de durada, on Alberto García-Alix reflexiona, mitjançant la seva pròpia veu i des d'un present subjectiu, sobre el seu passat i la seva fotografia. Un "monòleg infinit" on Alix ens acosta al seu costat més íntim i poètic, un viatge a la memòria entre el present i el passat de la seva obra i, per tant, de la seva pròpia biografia.

Després de la projecció hi haurà un diàleg amb el fotògraf.


Alberto García Alix. Lleó, 1956

 

Al llarg de la seva carrera ha rebut diversos premis nacionals i internacionals com el Premi Nacional de Fotografia (1999), el Premi de Fotografia de la Comunitat de Madrid (2004), el Premi PhotoEspaña (2012), i el 2014 va estar finalista al premi Deutsche Börse. El 2012 va ser nomenat Cavaller de l'Ordre de les Arts i de les Lletres de França


Des de principis dels 80, ha realitzat nombroses exposicions a espais com Les Rencontres Internationales d'Arlès, el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia, la parisenca Maison Européenne de la Photographie, el Museu d'Art Contemporani de Castella i Lleó (MUSAC) i Tabacalera de Madrid, espai gestionat pel Ministeri de Cultura espanyol.


Com a autor, ha publicat una dotzena de llibres de fotografia i diverses obres audiovisuals on narrativa i imatge es complementen. El llibre de fotografies "MOTO" (2015), editat per l'editorial Cabeza de Chorlito -de la qual és cofundador-, és el darrer dels seus llibres publicats. S'hi recull el treball fotogràfic que ha realitzat sobre la moto, des de finals dels setanta fins ara. Com a editor, cal assenyalar també que va fundar la revista de culte "El Cant de la Tripulació" (1989)...

El 2017, amb motiu del vintè aniversari de PhotoEspaña, l'organització del festival ofereix a Alberto García-Alix una "carta blanca" com a comissari, per programar sis exposicions. García-Alix convoca per a aquesta ocasió, sota la temàtica de "el sublim i l'heterodox", als fotògrafs Paulo Nozolino, Antoine d'Agata, Pierre Molinier, Teresa Margolles, i Karlheinz Weinberger i Anders Petersen, sent la mostra d'aquest últim la més visitada del festival que, per primera vegada en els seus vint anys d'història, aconsegueix superar la xifra d'un milió de visitants.

Entre els seus últims projectes expositius en solitari destaquen "La razón de ser", realitzada el juny de 2017 a la Galeria Juana de Aizpuru de Madrid, on va mostrar més d'una trentena de fotografies inèdites realitzades al llarg dels últims tres anys, part del treball s'està exposant actualment a Uruguai, sota el títol "Un expresionismo feroz", a la seu del Centre Cultural d'Espanya a Montevideo i a la Galeria Xippas.

Alberto García Alix és cofundador amb Frederique Bangerter de l’editorial Cabeza de Chorlito.


Més informació a http://www.albertogarciaalix.com/

Enllaç al traile del documental https://vimeo.com/34549728