FRANCESC MELCION

Els vasos comunicants del fotoperiodisme, entre la professió i la passió.


Francesc Melcion ens mostrarà les dues cares de la seva fotografia, entre la seva professió de fotoperiodista i el seu vessant més personal, que ha centrat en els seus viatges i reportatges pel continent asiàtic. La immediatesa i digitalització de la premsa diària en contrast als reportatges d'Àsia, fets en pel·lícula blanc i negre, en diferents formats com el panoràmic i sense la pressió del que és noticiable i on pot gaudir de la màxima llibertat.


Francesc Melcion. Barcelona, 1968

Va realitzar els seus estudis a l'IEFC, Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya. L'any 1991 va començar a treballar de fotoperiodista al diari Avui.


L'any 2010 es va incorporar com a cap de fotografia del diari ARA, càrrec que va ocupar fins al 2014. Actualment forma part de la plantilla de fotògrafs del diari ARA. Tota la seva vida professional l'ha dedicada a la premsa diària, cobrint tota mena de notícies i esdeveniments sobretot a Barcelona.


Paral·lelament ha realitzat durant els últims 20 anys una sèrie de viatges a Àsia a on ha treballat la seva visió més personal de la fotografia. Fidel a la fotografia en pel·lícula blanc i negre, aquests viatges per l'Índia, Bangla Desh, Pakistan, Tadjikistan o els països del sud-est asiàtic.

 

Premis I nomenaments


L'any 2002 va guanyar la beca Fotopress pel reportatge del riu Mekong, on donava testimoni de les diferents cultures que es vertebren al voltant del riu que abasta els països de Vietnam, Cambodja, Laos i la Xina.

Ha exposat en diferents ocasions tant en exposicions col·lectives com individuals.

Més informació a http://francescmelcion.com/