FERRAN FORNÉ

Fotoperiodisme vs Photoshop. El combat del segle.  


L'edició i tractament de les imatges és necessària, i gairebé inevitable, si seguim els fluxos de treballs actuals de qualsevol fotògraf però, on és el límit? I en el cas de tenir-ne, on estaria el límit en el fotoperiodisme?.


Amb aquesta pregunta volem obrir la caixa dels trons i posar sobre la taula els diferents punts de vista que tots podem tenir sobre els límits de l'edició i veure fins a on podem o hauríem de poder d'arribar dins l'àmbit del fotoperiodisme.


Ho farem tot veient exemples de tractament de les imatges que han fet diversos mitjans al llarg de la història, així com premis i concursos en l'àmbit mundial que han aixecat molta polseguera sobre aquest tema i ho acompanyarem amb pràctiques en directe sobre les quals aplicarem tot allò que anem comentant.


Ferran Forné. Barcelona, 1985

Va realitzar els seus estudis a l'IEFC, Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya, especialitzant-se en postproducció i retrat. Actualment és sots cap del departament de fotografia del Diari ARA, i és professor de fotografia i postproducció.


La curiositat per la fotografia i tot el que l’envolta l'ha portat a treballar i experimentar amb totes les possibilitats que aquesta ofereix. Això l’ha impulsat a què en l’actualitat treballi amb diferents suports: des de les últimes tecnologies de la imatge fins a les més primàries com el col·lodió humit o el Daguerrotip.


Les seves imatges s'han mostrat en diverses exposicions com:

20 años de Premios Lux (2012, Palau Robert, Barcelona);

Retrato colectivo (2013, Galeria Dotze Gats, Barcelona),

— La Crema dels teus records (2013, Galeria Dotze Gats, Barcelona) i

Can you imagine a picture with movement?” (2015, Public Works yCalifornia Academy of Sciences, San Francisco i Barcelona).

 

Premis i nomenaments

El 2009 Ferran Forné va ser guardonat amb un premi Lux d'Or, que atorga la Asociación de Fotógrafos Profesionales de España (AFP) en reportatge social pel trebal Oihane+Aitor i, l'any 2014 va rebre el premi Foto Nikon.


Més informació a http://ferranforne.com/