FERNANDO MOLERES

Com treballa un reporter freelance?


Avui dia el camí que espera a la majoria dels nous fotògrafs documentals és la via del freelance. Ja no s'amplien les plantilles de fotògrafs en els mitjans de comunicació i anem camí de la externalització dels treballs fotogràfics. Ser freelance t'obre les portes capo n tu vols, això requereix tenir objectius clars i un gran esforç personal. Quant mes t'agradi el que fas menys et pesarà el treball.


La fotografia documental et dóna l'oportunitat d'apropar-te i participar d'una manera especial a realitats que mai haguessis accedit d'una altra manera. Els camins són molts per això és molt important estar ben informats per a l'elecció dels continguts que millor s'ajustin a nosaltres. Jo aposto per una línia d'identificació amb els temes triats perquè la fotografia documental és energia i il·lusió a més d’una carrera de fons.


Fernando Moleres ens explicarà que és per ell la fotografia, els seus projectes fotogràfics i la seva metodologia de treball. Des de la idea d’un projecte a la seva realització, les coses a tenir en compte abans d’escollir un tema, com vendre un reportatge als mitjans de comunicació...


Fernando Moleres. Bilbao, 1963. Fotògraf autodidacte i freelance. Treballa en els seus propis projectes fotogràfics destinats a la premsa.
Entre els seus reportatges destaquen els dedicats a l’explotació laboral infantil, els refugiats al Kurdistan (1991), els refugiats a Rwanda (1996), les dones treballadores, la vida monàstica (2004-2006), i Burning Man (2001-2005), entre molts d’altres.
Ha estat premiat al World Press Photo 1998, 2001 i 2011, Eugene Smith 1999 (Additional Grant) i Tim Hetherington 2012 pel seu treball sobre els menors empresonats a les presons de Sierra Leone (2010- 2013), i ha creat un programa d’ajuda per a la reinserció social d’aquests joves (Free Minor Africa).
L’últim projecte llarg ha estat Melting Landscape (2014-2015) on el fotògraf aborda la problemàtica de l’escalfament global en una de les zones més sensibles del planeta: l’Àrtic.


www.fernandomoleres.com