DAViD JIMÉNEZ

El joc infinit


David Jiménez mostrarà una selecció dels seus treballs, explicant el procés de reflexió i de construcció que els va donar lloc. Alguns d'aquests projectes, com Infinit (Photovision, 2000, i reeditat el 2018) són considerats obres de referència dins del panorama del fotollibre espanyol de les últimes dècades. També veurem detalladament el procés de creació que hi ha darrere del seu llibre més recent, Aura (autopublicat el 2018) i ens endinsarem en algunes de les nombroses claus que en ell es poden trobar. A través d'aquest recorregut, l'autor ens parlarà de les idees fonamentals en les que es basa la seva obra, i de les pràctiques que ha utilitzat per a donar-li forma

 

David Jiménez. Alcalá de Guadaira (Sevilla), 1970

Llicenciat en Belles Arts per la Universitat Complutense de Madrid l'any 1993, es forma com a fotògraf assistint en els seus primers anys a tallers amb diversos autors nacionals i internacionals i treballant de manera constant en projectes personals que desenvolupa des de 1990, quan s'introdueix plenament en la fotografia com a mitjà d'expressió.

 

La seva proposta visual ens acosta al misteri que embolica al quotidià, a les relacions invisibles que operen secretament en allò que ens és familiar. Sovint les seves obres, que posseeixen una ambigüitat deliberada, contenen claus parcialment ocultes i conviden a l'espectador a construir una interpretació pròpia. Indaga en la transformació del significat a través de la mirada, entenent i captant la realitat com un ensomni que només en aparença és estable.


Els seus treballs, en forma de llibres, exposicions i projeccions audiovisuals, s'han mostrat en nombroses ciutats espanyoles i també a l'estranger en llocs com Nederlands Foto Institut de Rotterdam, el Festival de fotografía d'Arles, la Universitat de Staffordshire, el Seoul Photo Festival, la Biblioteca Nacional de Colombia a Bogotá o la Changjiang International Photography and Video Biennale a China. El mes de juny de 2019 la sala del Canal de Isabel II a Madrid acollirà una exposició antològica del seu treball.

 

Regularment imparteix tallers i conferències en l'àmbit nacional i internacional.


Premis y nomenaments

Va rebre el premi Fotógrafo Revelación a PHotoEspaña 1999 i el Premi de les Arts de la Villa de Madrid 2008, i ha estat artista resident a la Real Academia de España a Roma els anys 2016 i 2017.

 

Ha publicat fins a la data d'avui sis llibres monogràfics, entre ells Infinito (2000), considerat com un dels fotollibres espanyols més destacats de les darreres dècades, Versus 2014 i Aura 2018.


La seva obra es troba representada en nombroses col·leccions públiques i privades espanyoles, com la Fundación MAPFRE, el MACUF i la col·lecció d'Art DKV, entre d'altres.


Més informació a www.muycerca.net