DANIEL LÓPEZ

Fotografiant l'Univers des d'un lloc màgic: l'observatori del Parc Nacional del Teide (IAC).


Daniel López construeix grues i dorm al ras per captar les millors fotografies del cel nocturn. Amb un petit però potent telescopi, controlat de forma remota, obté imatges inèdites d'objectes coneguts del Cosmos.

 

Daniel ens comentarà com canvia l'entorn del Parc Nacional del Teide al llarg d'un any. Mitjançant càmeres rèflex digitals col·locades en diferents punts i controlades de forma remota, capten segon a segon amb imatges d'altíssima qualitat, tot el que passa al voltant del Teide: tempestes, núvols lenticulars, calitja, desglaç i floració. Mostrarà alguns dels  resultats obtinguts i, si les condicions climatològiques ho permeten, ens obrirà de manera remota el telescopi.


El seu taller Fotografia nocturna amb llum de lluna consistirà en fotografiar la lluna plena sortint per l'horitzó amb algun objecte en primer pla, per després veure com aprofitar la seva il·luminació natural per a fer fotos nocturnes..


Daniel López Prieto. Paterna del Campo, Huelva, 1976

 

Astrofotògraf professional especialitzat en timelapse, fotografia nocturna, natura, telescopis i fotografia de paisatges astronòmics. Realitza projectes des de fa més de 10 anys per a l'Institut d'Astrofísica de Canàries (IAC). Ha impartit multitud de tallers de timelapses i fotografia nocturna i ha processat i pres imatges amb alguns dels millors telescopis del món. Les seves seqüències timelapses nocturnes Full-Dome real real es projecten tant en els Planetaris de tota Espanya com en alguns d'internacionals.

 

Els seus treballs s'han emès a televisió, a nivell nacional a Antena 3, Tele 5, Cuatro, TV2, TV1; i, a nivell internacional, a Japó, l'Argentina, Itàlia, EUA, etc.

i s'han publicat en portals d'internet com National Geographic, BadAstronomy, The Big Photo, Amazing, Microsiervos, Xatakafoto, ABC, El País, La Razón, El Día, NASA i Instituto de Astrofísica de Canaries.

 

Premis i publicacions

33 cops Imagen Astronómica del Mes a l'Instituto de Astrofísica de Canarias. Ha publicat 24 imatges i vídeos a la prestigiosa Astronomy Picture of the Day de NASA (APOD). Ës autor del vídeo El Universo en 3D en format Timelapse, primer documental a Espanya de timelapses nocturns. Va realitzar l'any 2009 el timelapse El Cielo de Canarias amb més de 2.600.000 visites només en el seu canal de Vimeo.

 

Ha publicat a les principals revistes astronòmiques nacionals i internacionals: Astronomy, Sky and Telescope, Ciel el Espace, Astronomia, Espacio, National Geographic, Nature,The Sunday Times.

 

Les seves imatges han estat exposades en llocs tan diferents com Instituts Cervantes de tot el mon, Planetaris (Madrid, Tenerife...), Centre NASA-INTA de Madrid, billets de l'ONCE, tramvía de Tenerife o terminal de l'Aeropuerto de La Palma.

 

Actualment està desenvolupant diversos projectes entre els quals en destaca “100 Lunas Cuadradas”, amb un telescopi robotitzat a l'Observatori del Teide (IAC) i Teide Laboratorio de Nubes amb la AEMET i Telefèric del Pic del Teide, captant en fotografía i timelapse com canvia el Parc Nacional del Teide en un any.


Més informació a www.elcielodecanarias.com